Budgetbeheer

Ben je het overzicht in je geldzaken kwijt? Dit levert ongetwijfeld veel problemen op die van invloed zijn op jouw leven. Van Dijk Sociaal helpt jou om weer controle over je financiën te krijgen. Met budgetbeheer — ook wel inkomensbeheer genoemd — helpen wij jou zodat jij de zaken weer op orde krijgt. Voorkom zo dat geldzorgen de rest van je leven een negatieve rol blijven spelen!


Waarom budgetbeheer?
Het doel van budgetbeheer is ervoor zorgen dat je rekeningen op tijd betaald worden en dat je geen (nieuwe) schulden of betalingsachterstanden oploopt. Soms wordt budgetbeheer ook wel vrijwillige bewindvoering genoemd. Het belangrijkste verschil dat er aan budgetbeheer geen gerechtelijke beschikking aan ten grondslag ligt, maar een overeenkomst waarin we verschillende afspraken vastleggen. 

Wat doet Van Dijk Sociaal in overleg met jou?
● Wij zetten al je inkomsten en uitgaven op een rij.
● We kijken hoe we je inkomen kunnen verhogen of je lasten kunnen verlagen (denk aan huur- of zorgtoeslag, eventuele tegemoetkomingen).
● We stellen een budgetplan op.
● We openen een bankrekening waarop jouw inkomen vanaf dat moment binnenkomt. Of gebruiken de bestaande rekening. In dat geval wordt er een nieuwe leefgeldrekening geopend.
● Wij betalen jouw vaste lasten.
● Afhankelijk van jouw wens en de situatie maken we wekelijks of maandelijk het leefgeld naar jou over.

Budgetbeheer bij Van Dijk Sociaal in inclusief
Onze ervaring is dat een klant pas echt goed geholpen is wanneer er voldoende tijd en aandacht gegeven kan worden. Daarom nemen wij ook de tijd om vragen te beantwoorden, verzorgen wij het aanvragen van mogelijke tegemoetkomingen en kwijtschelding en doen wij de jaarlijkse belastingaangifte. 

Onderdeel van een schuldregeling
Budgetbeheer bij Van Dijk Sociaal kan een onderdeel zijn van een schuldregeling om nieuwe schulden te voorkomen en de aflossing richting de schuldeisers te garanderen, maar het kan ook een bewuste keuze zijn wanneer bewindvoering niet gewenst is.

Het werkgebied van Van Dijk Sociaal bestrijkt heel Nederland

Tarievenlijst 2024
m.i.v. 1-3-2024 zijn wij vrijgesteld van Btw door de Belastingdienst

BudgetbeheerEenmalig 1-p h.h.Eenmalig 2-p h.h.Maand 1-p h.h.Maand 2-p h.h.
Aanvangswerkzaamheden496,80586,00
Maandtarief zonder schulden88,00105,46
Maandtarief met schulden113,80136,54
Beëndigingsvergoeding186,40224,00

Meer weten?


Heb je vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op
voor een GRATIS adviesgesprek!

Ook gemeenten of werkgevers kunnen gebruik maken van deze dienst

NAAR HET CONTACTFORMULIER
×