Schuldhulpverlening

Van Dijk Sociaal in Genemuiden verzorgt particuliere en gecertificeerde schuldhulpverlening. Met een persoonlijke en discrete benadering zoeken we naar de beste aanpak voor jouw situatie. We kunnen snel voor je aan de slag en verzorgen het gehele traject van A tot Z. Lange wachttijden zoals bij veel gemeenten kennen we niet.


Er zijn 2 situaties mogelijk:
1. De schulden kunnen wel volledig worden afbetaald in 3 jaar.
2. De schulden kunnen niet volledig worden afbetaald in 3 jaar.

Afhankelijk van de situatie zoeken we naar de beste oplossing voor je schulden. Iedere situatie is uniek en heeft een eigen aanpak nodig. Na inventarisatie van de benodigde gegevens, wordt er door ons een analyse en advies opgesteld en in overleg met jou uitgevoerd.

Wij proberen namens jou om in een minnelijke traject tot een oplossing te komen met uw schuldeisers. Soms lukt dit niet en kan er door ons een gerechtelijke procedure worden opgestart (dwangakkoord of WSNP). Aan een WSNP verzoek moet een poging tot een buitengerechtelijke schuldregeling vooraf zijn gegaan (MSNP). De rechter moet namelijk kunnen beoordelen of er geen reële mogelijkheid is om tot een minnelijke regeling te komen met de schuldeisers.

Minnelijke schuldsanering Natuurlijke Personen (MSNP)
Bij een zogenoemde minnelijke schuldregeling berekenen we aan de hand van je persoonlijke situatie wat jouw Vrij Te Laten Bedrag (VTLB) is. Met dit bedrag kun je je vaste lasten betalen en leven op minimaal bijstandsniveau. Wanneer je inkomsten hebt uit werk, dan mag daar ook een gedeelte van behouden worden waardoor er meer overblijft. Alle inkomen boven het VTLB bieden we over een periode van drie jaar aan aan de schuldeisers. Ook vragen we hen het meerdere van jouw schulden kwijt te schelden.

Wet Schuldsanering Natuurlijke personen (WSNP)
Als één of verschillende schuldeisers niet meewerken in het minnelijke traject, dan zijn er vaak andere mogelijkheden. Een daarvan is de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Van Dijk Sociaal kan namens jou een verzoek indienen bij de Rechtbank voor toelating tot de WSNP. Daarvoor moet je voldoen aan verschillende voorwaarden en de rechter beoordeelt vervolgens het verzoek. Mocht de rechter WSNP toewijzen, dan moeten schuldeisers verplicht meewerken. Meer informatie over de WSNP lees je in deze folder: Schulden oplossen met de WSNP

Aanvullende informatie
Voordat de schuldregeling start moeten de schulden goed in beeld zijn en de inkomsten en uitgaven in balans zijn. Daarnaast moet er geld gereserveerd worden voor de schuldeisers. Daarom wordt een schuldregeling in de meeste gevallen alleen opgestart in combinatie met Bewindvoering of Budgetbeheer, zodat de zaken onder controle komen en blijven. Dit is echter niet in alle gevallen noodzakelijk.

Van Dijk Sociaal werkt ook in opdracht van collega bewindvoerders en budgetbeheerders.

Het werkgebied van Van Dijk Sociaal bestrijkt heel Nederland.


Gabriëlle van Dijk is bevoegd schuldbemiddelaar conform Artikel 48 lid 1c van de wet op het consumentenkrediet. Zij is tevens in bezit van de benodigde Kiwa certificaten conform NEN 8048 I & II: Kiwa certificaten G. van Dijk-Bennink