Schuldsanering

Bekijk de video

Ik heb schulden… Wat nu?

In deze video wordt het volledige schuldentraject gevolgd
en heel duidelijk uitgelegd. 

Bron: Raad voor Rechtsbijstand – Bureau Wsnp

Van Dijk Sociaal in Genemuiden verzorgt gecertificeerde schuldhulpverlening, ook voor ondernemers. Met een persoonlijke en discrete benadering zoeken we naar de beste aanpak voor jouw situatie. We kunnen snel voor je aan de slag en verzorgen het gehele traject van A tot Z.


Iedere situatie is uniek
Afhankelijk van de situatie zoeken we naar de beste oplossing voor je schulden. Iedere situatie is uniek en heeft een eigen aanpak nodig. Na inventarisatie van de benodigde gegevens, wordt er door ons een analyse en advies opgesteld en in overleg met jou uitgevoerd.

Minnelijke schuldsanering natuurlijke personen (Msnp)
Wij proberen eerst via een minnelijk traject tot een oplossing te komen met jouw schuldeisers. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie bepalen wij het Vrij te laten bedrag (VTLB). Met dit bedrag kun je je vaste lasten betalen en is er voldoende geld om van te leven. Wanneer je inkomsten hebt uit werk, dan mag daar ook een gedeelte van behouden worden. Ook zijn er andere correcties mogelijk waardoor het Vrij te laten bedrag nagenoeg altijd hoger uitvalt dan de beslagvrije voet bij loonbeslag. Alle inkomen boven het VTLB over een periode van 1,5 jaar, wordt aangeboden aan de schuldeisers. We vragen hen dan het meerdere van jouw schulden kwijt te schelden.

Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp)
Als één of verschillende schuldeisers niet meewerken in het minnelijke traject, dan zijn er vaak andere mogelijkheden. Eén daarvan is de Wet schuldsanering natuurlijke personen. Van Dijk Sociaal kan namens jou een verzoek indienen bij de Rechtbank voor toelating tot de Wsnp. Daarvoor moet je voldoen aan verschillende voorwaarden en de rechter beoordeelt vervolgens het verzoek. Mocht de rechter Wsnp toewijzen, dan moeten schuldeisers verplicht meewerken. Aan een Wsnp verzoek moet altijd een poging tot een buitengerechtelijke schuldregeling vooraf zijn gegaan (Msnp). De rechter moet namelijk kunnen beoordelen of er geen reële mogelijkheid is om tot een minnelijke regeling te komen met de schuldeisers. 
Meer informatie over de Wsnp lees je in de brochures van de Raad voor Rechtsbijstand. Deze voor particulieren en deze voor (ex-)ondernemers

Aanvullende informatie
Voordat de schuldregeling start moeten de schulden goed in beeld zijn en de inkomsten en uitgaven in balans zijn. Tijdens de regeling zelf moet er geld gereserveerd worden voor de schuldeisers. Daarom wordt een schuldregeling in de meeste gevallen alleen opgestart in combinatie met beschermingsbewind of budgetbeheer, zodat de zaken onder controle komen en blijven. Dit is echter niet in alle gevallen noodzakelijk.

Het werkgebied van Van Dijk Sociaal bestrijkt heel Nederland

Van Dijk Sociaal voert de schuldregeling in de meeste gevallen uit in opdracht van de betrokken gemeente zodat dit gratis is voor de burger

Waarom Van Dijk Sociaal?

● Gecertificeerde schuldhulp
● Geen eindeloze wachtlijsten 
● Eén aanspreekpunt
● Volledig gedigitaliseerde aanmeld- en intakeformulieren

● Aanmelding en intake ook schriftelijk mogelijk

● Kosteloos voor schuldenaar


Klik hier voor de reacties van onze tevreden
klanten!

KLANTERVARINGEN

Aanmeldformulier

Klik om direct het aanmeldingsformulier in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij beoordelen of wij je kunnen helpen.

Wil je liever eerst meer informatie? Dan verwijzen wij je naar het contactformulier. 

Er vindt in alle gevallen een GRATIS adviesgesprek plaats.

AANMELDFORMULIERCONTACTFORMULIER

 Van Dijk Sociaal is bevoegd schuldbemiddelaar conform Artikel 48 lid 1c van de wet op het consumentenkrediet.
Wij zijn in het bezit van de Kiwa certificaten Schuldhulpverlening NEN 8048 I & II en staan daarmee ingeschreven in het Kiwa register.

Klik op het Kiwa-logo om de certificaten te bekijken:

Wij zijn intermediair voor de volgende organisaties:

×