Wie wij zijn

Aangenaam kennis te maken: de ondernemers achter Van Dijk Sociaal zijn Arwin en Gabriëlle van Dijk. Inmiddels ruim 25 jaar getrouwd en ouders van 2 tieners.

Van Dijk Sociaal is in 2012 gestart door Gabriëlle: “Mijn levensmotto is sinds 2011: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Deze verandering in denken is van grote invloed geweest op mijn leven. De interesse in cijfers en mijn behoefte aan uitdaging zorgde ervoor dat ik in 2012 mijn eigen onderneming startte onder de naam Budgetbeheer Midden Nederland. Zes jaar later veranderde ik de naam in Van Dijk Sociaal, omdat die woorden veel beter de lading van de huidige werkzaamheden én het motief erachter dekken. In 2012 ben ik door het Landelijk Kwaliteitsbureau van de Rechtspraak erkend als professioneel bewindvoerder. Dat betekent dat, zowel ikzelf als de onderneming, voldoe aan alle kwaliteitseisen van de Rijksoverheid. Jaarlijks wordt dit opnieuw getoetst door een onafhankelijke accountant. Daarnaast ben ik sinds april 2014 Kiwa-gecertificeerd schuldhulpverlener conform de NEN 8048 norm. Dit alles maakte mij al praktisch bekwaam, echter kan dit vak niet zonder de menselijke maat worden uitgevoerd. De opleiding tot TotalBalance coach in 2018 maakt het dan ook compleet, want juist deze combinatie maakt dat ik alles in huis heb om nu op een resultaatgerichte én menselijke manier kwetsbare mensen, zowel met óf zonder schulden, bij te staan op financieel gebied.”

Sinds 1 januari 2020 is ook Arwin ingestapt in Van Dijk Sociaal: “Mijn verlangen naar meer vrijheid en mijn hart voor mensen, maakt dat ik deze stap genomen heb. Het ondernemerschap is mij niet vreemd als zoon opgegroeid binnen een ondernemersgezin. Ook sluit mijn jarenlange ervaring als bedrijfsadministrateur goed aan bij de diensten die Van Dijk Sociaal al aanbood. Het feit dat ik in 2020 de opleiding tot gecertificeerd schuldhulpverlener heb afgerond maakt dat we ook (ex-)ondernemers helpen met het oplossen van hun schulden. Door een combinatie van diensten zijn we in staat maatwerk te leveren op basis van een integrale aanpak voor de (ondernemende) kwetsbare burger met én zonder schulden. Inmiddels weten ook gemeenten ons daarvoor te vinden.”

Sinds 2022 doen wij dit alles samen met onze medewerkers Petri, Wilma en Sylvan (zie homepagina). Onze kernwaarden als team zijn: eerlijk, betrouwbaar en betrokken. ‘Sociaal’ betekent voor ons oog hebben voor de mens áchter de financiën. Dit doen we door een persoonlijke benadering op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Maar ook op basis van eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Kort samengevat wil dit zeggen dat wij de klant zo veel mogelijk betrekken bij alle te maken keuzes en geen afhankelijkheid willen creëren, maar juist zelfredzaamheid willen vergroten.

Met een ondernemende groet, Arwin, Gabriëlle & medewerkers

×