Zakelijk

VDS werkt ook in opdracht van werkgevers, gemeenten, kerken en woningbouwverenigingen. De begeleiding van uw werknemers  of cliënten kan een goede stap in de goede richting zijn voor beide partijen.

Werkgevers

Als werkgevers ondervindt u misschien ook steeds vaker problemen door werknemers met geldproblemen. Denk aan (onnodige) ziekmeldingen, maar ook veel extra werkzaamheden in verband met loonbeslag. Door uw werknemer in contact te brengen met VDS bespaart u zelf veel extra kosten én biedt u uw werknemer nieuw perspectief:

  • Door financiële begeleiding komt uw werknemer in een stabielere situatie.
  • Minder ziekteverzuim en dus minder onnodige kosten.
  • Extra werkzaamheden door loonbeslag komen te vervallen.
  • Veelal zullen de kosten niet door u als werkgever gedragen hoeven te worden.

Bedrijven, woningbouwverenigingen, overige instellingen

Het komt voor dat klanten, ondanks het inschakelen van een incassobureau, de huur of factuur toch niet betalen. Vaak is dit geen onwil, maar kan de schuldenaar gewoon niet betalen. Hij of zij is het financiële overzicht kwijt.

Het creëren van overzicht in de financiële situatie en schuldbemiddeling kan wonderen doen. De stap naar gemeentelijke schuldhulpverlening is vaak een enorme drempel. Door VDS in te schakelen kunt u deze drempel verlagen. De schuldenaar krijgt het gevoel niet meer alleen voor de problemen te staan. U stimuleert de schuldenaar zijn of haar financiële zaken op orde te brengen, met als mogelijk gevolg dat u alsnog (gedeeltelijk) het achterstallige bedrag ontvangt, maar wat zeker zo belangrijk is: verzekerd zijn van doorbetaling in de toekomst.

Het is een voorwaarde dat ook de schuldenaar zelf gemotiveerd is om te werken aan een schuldenvrije toekomst!